Her Telden Her Bölgeden / 07.12.2012

Bahçeşehir Koleji Alanya öğrencileri tarafından yürütülen ‘’Her Telden Her Bölgeden’’ adlı proje kapsamında, Akdeniz Bölgesi hafta boyunca tüm kültürel özellikleriyle tanıtıldı.

Bahçeşehir Koleji Alanya öğrencileri, Akdeniz Bölgesi yaşam tarzını ve kültürünü hafta boyunca süren etkinliklerle sergiledi. Okul içinde kurulan sergilerle bölgemizin belirleyici özellikleri gözler önüne serildi. Yöresel kıyafetlerin de yer aldığı sergide özellikle, çulfalık adı verilen dokuma tezgahı ve kabak süsleme sanatı ürünleri öğrencilerden yoğun ilgi gördü. Akdeniz Bölgesi yaşam tarzının yansıtıldığı sergi süresince yemekhane menüsünde yer alan; gülüklü çorba, kıymalı pilav, etli taze fasulye, omaç, ülübü piyazı, soğuk akdarı çorbası ve yufka ekmeği ile bölge mutfağı da öğrencilere tanıtıldı.

gri{creative}agency